joi, 30 iunie 2011

Cica discriminare...pai cum?


Tiganii sunt la fel ca maidanezii...protejati de ONG-uri, care considera ca ridicarea unui gard in jurul a trei bombe de infectie blocuri locuite de rromi inseamna discriminare si segregare...plus ca se vrea ridicarea unui post de politie fix in coasta lor si montarea de camere video, ca sa se vada cine arunca gunoi pe geam...Pai stai putin, daca unul isi ridica un gard de 2 metri de beton, si stiu exemple, inseamna ca se separa de ailalti si se autodiscrimineaza, nu? De ce nu sar si atunci acele ONG-uri? Cred ca mai deranjati sunt tiganii de politie si de camere video...Da’ ce daca ii imprejmuieste cu gard? Mai bine i-ar duce pe o insula pustie undeva...La modul in care traiesc, cum au pretentia sa fie acceptati in societate fara discriminare? Daca nu vor discriminare, ar trebui ca ei sa fie cei care fac primul pas, comportandu-se conform regulilor din societate...vrei sa fii tratat in mod egal cu ceilalti? Atunci nu trebuie sa faci nota discordanta...Vazand imaginile imi imaginez cam ce miros trebuie sa fie pe acolo, de s-au gandit autoritatile locale sa ridice gard in jurul lor...mi-e mila de aia de locuiesc in apropiere. Nu saracia e vinovata de conditiile in care traiesc, ci nesimtirea lor si modul in care se comporta...de bine de rau au un acoperis deasupra capului, deci ar putea trai civilizat chiar daca nu au bani...si ar putea munci ca sa aiba bani...Civilizatie?...Munca?...Ai innebunit?...ei nu „munceste” nici pentru ei.
Si daca tot veni vorba de tigani, am mai vazut una...stiti, dupa jaful de saptamana trecuta, s-a gandit politia sa ii adune pe toti ai bogati din comuna sa le explice care sunt regulile pe care trebuie sa le respecte cand scot sume mari de bani de la banca...ei, ce credeti ca erau aia? Tigani care se ocupau cu fier vechi...Pai, frate, nu stiam ca daca strangi si vinzi fier vechi ajungi sa ai sute de mii de euro in cont...pai asa spuneti...ca ma apuc si eu de afacere, ce naiba? Sa vedeti cum scap de rate si imi mai fac si un palat cu turnulete, pai nu?...Nu, ca eu nu-s tiganca...nu stiu sa fac bani fara munca.
Chestiunea e ampla si am mai discutat asupra statutului lor de paraziti...De-aia astia n-au o tara a lor, fiindca asta ar presupune munca din partea lor...N-am nimic cu aia civilizati, cu cei care au invatat si s-au ridicat deasupra nivelului etniei lor...dar sunt prea putini...noi de restul ailalti ne impiedicam zilnic si ne deranjeaza prin ceea ce fac.
Stiu ca ce am spus are puternice accente rasiste, dar eu sunt de parere ca la drepturi egale cu ceilalti trebuie sa respecti obligatii egale cu ale celorlalti...gresesc?

7 comentarii:

  1. Niste baieti din England cu care am lucrat acum mai multi ani mi-au zis ca in Anglia niste tigani au mai multe drepturi decat un englez cinstit. Cum? Au pus stapanire pe o casa, iar cand au incercat sa-i dea afara, au inceput magraonii cu drepturile omului, ale minoritatilor, etc. Au aia pensie, ceva de refugiat, stau bine mersi, iar prostul de roman de pe la noi de-abia isi taraste zilele. As cam vrea un Holocaust pentru tigani. Sa scriu ceva in sensul asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii ca rezonam la treburile astea...si acum o intrebare off topic: cum ai reusit sa postezi ca eu ma chinui de o ora?

    RăspundețiȘtergere
  3. Off-topic:Care va sa zica iar s-a...blogspot-ul...am postat mai devreme...in schimb mi-a luat cam mult sa se incarce paginile blogului acum pentru a comenta...alea de statistici si etc. gen panou de control merg ok...

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Loopoo: Pai im iceri mie voie? :))) Rai mai suntem cu bietii tigani, nu? :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. pai noi trebuie sa ne adaptam la nevoile lor si le toleram obiceiurile.
    asa e cool, multicultural, multilingvistic, multifunctional, european si postmodern :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate, cateodata minoritatile ajung sa aiba mai multe drepturi decat majoritatea, sau cel putin asa pare.
    Romii(tiganii) certati cu legea sunt undeva la 10%-15% dintre tigani, dar pentru ca ii vedem mereu dandu-se in stamba, ei pun o amprenta negativa asupra tuturor tiganilor, si din vina unui numar oarecum mic de tigani toti tiganii sunt blamati.
    Si cei cu tupeu, cei certati cu munca si maestrii ai 'smecheriilor', ei isi cer drepturie abuzand mereu si mereu de Drepturile Omului. Ei care nu fac nimic pentru societate tot ei isi cer drepturile sociale. Repet, unii tigani.
    Pentru ca suntem civilizati, sau oarecum civilizati, pentru ca gandim un pic mai mult decat trebuie, avem datoria sa nu introducem toti tiganii in aceiasi oala. Si spun asta pentru sunt oameni din aceasta etnie, oameni capabili, de caracter, care respecta legile si fac cu adevarat parte din societate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevărul este că ne ducem de râpă, suntem conduşi de mafia ţigănească care a reuşit să se infiltreze până la cel mai înalt nivel !

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...