joi, 2 iunie 2011

Voi chema bucuria

Atmosfera e trista...si stiu ca, daca raliez la atmosfera de afara, in sufletul meu se va cuibari indispozitia...cerul parca ar plange, la fel si frunzele copacului meu (nu e al meu, dar din moment ce imi tine zilnic companie cu ramurile sale, il pot considera al meu)...stau aplecate, vantul abia daca le misca...miscarea lor aproape imperceptibila probabil nici nu e de la vant, ci de la picaturile ce le-au imbracat...Nu, nu...prea multa melancolie si n-am de gand sa ma las cuprinsa de o stare mai putin buna..trebuie sa caut in  interior si in jurul meu motive pentru a zambi...pentru a atrage astfel bucuriile in ograda mea. O plimbare e putin probabila in conditiile astea. Trebuie sa uit si de lipsa banilor, sa nu ma mai gandesc, caci am toate sansele sa alunec pe o panta mult prea trista. Urmand exemplul lui Mircea Vladut, voi incerca sa vad doar ce ma binedispune, pentru ca o bucurie sa o atraga pe alta. Am sa ma bucur ca am terminat un referat din cele 5, am sa ma bucur cu gandul la cartile castigate ieri, pe care, dupa ce le voi primi, trebuie sa le tratez cu prioritate, caci lumea asteapta impresiile mele legate de ele, ma voi gandi la concursul pe care vreau sa il organizez aici pe blog, inca in faza de proiect, ma voi juca impreuna cu bebitu cel mic si voi astepta, ca in fiecare zi, de altfel, sa mi se intoarca jumatatea de la munca. E o zi ca oricare alta, o zi ploioasa care poate deveni frumoasa, daca imi doresc asta.

6 comentarii:

  1. O zi frumoasa iti doresc si azi:) ...si mai frumoasa decat ieri ;)Chiar daca nu vor fi prezente toate cele mentionate de tine ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu totii trebuie sa incercam sa cautam bucurii in lucrurile ce ne inconjoara. Sa ne putem bucura din cat mai multe lucruri, pentru ca se pare ca si atunci cand ni se intampla ceva bun, ori nu realizam, ori nu stim sa ne bucuram, si asta e trist.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Mitza: Un concurs cu si despre carti, bineinteles...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Gandire pozitiva, nu e rau deloc... Speram sa iti reuseasca mereu cand ai nevoie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmi place această atitudine însă aș fi preferat mai mult o atitudine de genul "văd ce mă binedispune..." decât "voi încerca să văd...".Legat de lipsuri, nu "trebuie" să uiți ci să accepți deoarece, probabil, este doar o etapă.
    Îmi cer scuze dacă ceea ce spun pare a fi ceva de genul "este musai să faci așa și nu altfel", însă consider că a accepta absolut orice situație și a încerca pe cât posibil să ne raportăm la prezent (căci în în prezent trăim) este o atitudine destul de realistă și chiar optimistă ;)
    Zi frumoasă și weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...